Herregud alltså...

Tittar just nu på en dokumentär, om barnen från Mogilino. En gammal skola, som nu är ett vårdhem för utvecklingsstörda barn. Landet Bulgarien, som också råkar vara en del av europeiska unionen, verkar ha glömt bort dessa barn på det här vårdhemmet.  Hur kan regeringen låta detta hända? Finns det inga statliga inspektioner i Bulgarien?

Barnen ligger i sitt bajs, dem är undernärda, vårdpersonalen slår dem. Det finns en tjej, Didi, som kanske är lite yngre än mig själv, har en LÄTT form av autism. Hon kan, eller ska jag säga KUNDE tala och skriva. En otroligt smart tjej. Hon kom till vårdhemmet för ett år sedan, eftersom hennes mamma inte kunde ta hand om henne. Nu, ett år senare har hon nästan tappat sin talförmåga, av den anledningen att barnen inte undervisas, och hon inte har någon att tala med (Resterande barn är ganska grovt handikappade, som tex cp. Och kan inte tala, och knappt röra sig) och den här flickan sitter nu i ett hörn och gungar fram och tillbaka, som resten utav barnen. Hur i helvete kan man låta detta ske!? Barnen har ingen tillgång what so ever att kunna utvecklas.

Hon var en nästan fullt frisk ungdom.
Här är en bild på Didi, då...





Det är så fruktansvärt. Barnen är endast ben.

  



(Detta ärbilder från vårdhemmet)

De minsta barnen är vad dem kallar "sängbundna", alltså dem ligger i sina sängar dag ut och dag in. Dem kan inte längre röra sig eftersom att dem inte får någon användning av sina ben. Lederna har "stelnat". Personalen accepterar att barnen långsamt tynar bort. Det gör mig illamående. Barnen ligger i sängarna med brutna ben.
Detta är barn som samhället inte vill ha och göra med. Barnen som inte ens existerar. Fy farao.

Jag är medveten om att detta sker i flera länder över hela världen, blev bara så otroligt upprörd över hur barnen ser ut och behandlas och vad som har hänt med Didi och resten av barnen.



Kommentarer
Postat av: Emma HG

fyfan va brutalt! :O fett hemskt ju

2010-03-30 @ 22:31:58
Postat av: Frida

I know... :/

2010-03-30 @ 23:22:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0